27 iunie 2012

Teatru de păpuşi (mici) :)

Ce poate fi mai minunat decât joaca cu animăluţele de pluş? Păi joaca cu animăluţe de pluş care vorbesc, care cântă, spun poezii şi care se joacă la rândul lor. Noi facem cât de des putem teatru de păpuşi cu jucăriile de pluş. Avem o mulţime de ursuleţi şi alte animăluţe, dar avem şi câteva destinate special acestei activităţi. Am cumpărat de la Ikea un set de animăluţe pentru degete, setul conţine zece figurine, unele chiar foarte haioase. Mai aveau şi cu personaje din diverse meserii, dar acelea nu m-au încântat prea tare. Şi animăluţele mi-ar fi placut să fie mai colorate, mai vesele unele dintre ele. Acestea sunt foarte folositoare când vreţi ca joaca să fie mai liniştită, când deja nu mai aveţi prea multă energie pentru ţopăială. Însă avem şi două păpuşi de mânuit mai mari, un pinguin şi o broască foarte haioasă, care este de fapt şi preferata noastră.

Sunt în căutare de astfel de păpuşi de mânuit mai mari, pentru că mai încolo vrem să ne procurăm sau să construim o mică scenă pentru teatru de copii, care să găzduiască poveştile, scenetele noastre inventate pe loc sau în prealabil. :) Jucaţi-vă astfel cu copiii voştri. Puteţi folosi orice jucărie, că până la urmă şi maşinile şi locomotivele au devenit personaje vorbitoare în filme de desene animate. Şi noi combinăm jucăriile de mânuit cu cele normale. Este foarte interesant pentru copilaşi să vadă cum jucăriile lor prind viaţă şi cum conversează sau cântă şi dansează. Îi amuză teribil, îi surprinde şi le dezvoltă imaginaţia. Mathias încearcă să vorbească cu ele acum, aşa cu gângureli şi cu strigăte de entuziasm. Mai târziu, când cresc, copiii le pot mânui chiar ei, îşi pot inventa propriile poveşti şi scenete, şi pot crea pentru personajele lor năzdrăvane tot felul de întâmplări şi aventuri.

4 comentarii:

  1. Este absolut superb articolul si indemnul in sine !!! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cumpar marionete de pe Julia Toys, daca stai cu ochii pe site sigur o sa prinzi unele faine si la preturi mici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos Laura. Vom urmări şi Julia Toys. Am mai achiziţionat între timp nu mai puţin de cinci Care Bears de culori diferite, destul de măricei, pentru mânuit. Şi mai vrem :)))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...