12 iulie 2013

Are You My Mummy?

Azi am ales să vă prezentăm o serie de patru cărţulii delicioase şi blănoase, foarte colorate şi foarte îndrăgite de noi, toate despre animale şi puii lor. Acestea se numesc Are You My Mummy? şi sunt ilustrate superb de către Kait Eaton şi editate de către Igloo Books. Fiecare dintre ele are un personaj principal care îşi caută mămica. Astfel, iepuraşul, tigrişorul, ursuleţul polar sau răţuşca se întâlnesc rând pe rând cu animale din habitatul lor, întrebându-le dacă este vreunul/a mămica lor. În cele din urmă fiecare îşi găseşte mămica. Burtica personajelor principale este pufoasă, colorată adecvat pentru fiecare, iar la întâlnirea cu mămicile observăm că au şi ele acelaşi fel de blăniţă. Pentru copilaşi este foarte plăcut să atingă burticile animăluţelor. Aşa verificăm şi noi care animal este mămica potrivită, prin descoperirea burticii blănoase la fel cu a puiului. Noi folosim foarte des aceste cărţi, ele fiind unul dintre cele mai frumoase cadouri primite vreodată. Numim animalele, lecturăm dialogurile dintre acestea pe voci haioase pentru fiecare animal, motiv serios de râs în hohote şi, bineînţeles, căutăm mămici de zor. Sunt de asemenea folositoare pentru mai târziu, când vom putea vorbi despre habitatul şi vecinii fiecărui animal, din junglă, din ogradă sau din zona polară. 

Iepuraşul se întâlneşte cu o raţă, cu o pisică, cu o şoricică şi apoi cu o văcuţă. Toate au proprii pui cu ele şi fiecare îi explică iepuraşului nedumerit că printr-o caracteristică fizică sau alta sunt diferite de el. Iepuraşul înţelege că trebuie să caute pe cineva care să aibă toate trăsăturile la fel ca şi ale lui şi astfel îşi găseşte mămica. Iniţial burtica iepuraşului era albă, la fel ca cea a ursuleţului polar. Îmi doream ca fiecare burtică să fie distinctă, plus că iepuraşul era maro. Aşadar cu ajutorul unei carioci am colorat bine de tot blaniţa albă de pe burtica iepuraşului, am şters imediat excesul de umezeală cu un şerveţel uscat şi astfel am obţinut o burtică potrivită pentru proprietarul ei.




Micuţul pui de tigru se întâlneşte cu o maimuţă, apoi cu o mămică elefant, cu zebra şi puiul ei şi cu girafa. Aflăm din dialogurile lor ce diferenţe sunt între tigru şi celelalte animale din junglă. Când vom fi mai mari vom discuta serios aceste diferenţe şi îl vom ajuta pe tigrişor să-şi găsească mămica mai repede. :) Aceasta a fost prima carte din colecţie ajunsă la noi şi este încă preferata lui Mathias.



 
Iar aceasta este preferata mea. :) Poate de unde îi cântam puiului meu Răţuştele mele pe apă s-au dus încă de când era în burtică. Aşadar personajul principal, căutător de mămică, este o răţuşcă tare simpatică. Aceasta se întâlneşte cu o iapă, apoi cu o purceluşă, cu o veveriţă şi cu o căţeluşă. Bineînţeles ca puii acestora sunt foarte diferiţi faţă de răţuşcă, dar raţa mamă nu întârzie să apară când bobocelul ei ajunge lângă lac.



A fost o bucurie să aflu că cei care au editat aceste cărţi s-au găndit şi la animalele polare, deoarece nu prea aveam materiale potrivite vârstei noastre cu vieţuitoarele din ţinutul îngheţat. Cel plecat în căutarea mămicii lui este de data aceasta micul urs polar. El se întâlneşte cu o focă, apoi cu un pinguin, cu o balenă şi cu o morsă. Tare mirat este ursuleţul nostru când află ce diferit este faţă de toate aceste animale. Mămica lui, cu blăniţa la fel de albă şi pufoasă ca şi a lui, îl găseşte la final şi îl îmbrăţişează cu mult drag.

Acestea sunt cele patru cărticele superbe şi foarte iubite de noi. Două dintre ele, cea cu tigrişorul şi cea cu răţuşca, au fost scoase şi la noi, în limba română, de către Editura Gama. Sunt diverse modurile în care copilaşii se pot bucura de ele. Aceştia învăţă numeroase detalii despre multe animale, ascultând povestea puilor care îşi caută mămicile, îşi exersează simţul tactil cu ajutorul burticilor pufoase şi se bucură de imaginile deosebite. Spor la răsfoit pufoşenii vă dorim!

4 comentarii:

  1. Sunt foarte frumoase carticelele! Le avem doar in traducerea publicata de cei de la Gama si sunt acum printre preferatele lui Petru, mai ales cea cu tigrisorul. In sfarsit imi da voie sa citesc fiecare pagina si nu se mai repede direct la sfarsit strigand "maamiiiii"! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, aşa este, sunt foarte frumoase. Nici Mathias nu are de obicei răbdare acum să citesc din alte cărţi, însă la acestea poposeşte puţin mai mult la fiecare pagină datorită blăniţei. :) Nu suficient încât să citesc tot de fiecare dată. :))) O zi frumoasă vă dorim.

      Ștergere
  2. Ce frumoase sunt aceste carticele!!! Superbe!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...