9 august 2013

Happy, Playful, Proud...

10 Chunky Books for Little Hands! Aceasta este una dintre caracteristicile acestor mici cărţi minunate. Sunt groase, dar tocmai bune de folosit de către cei mici. De asemenea, sunt pline de culoare, de desene foarte frumoase şi cel mai important, sunt despre stări şi sentimente. Această deosebită colecţie de zece cărţi, ambalate foarte practic într-o cutie cu şnur, poartă numele de How Do I Feel? şi reprezintă un material potrivit pentru a prezenta celor mici, într-un mod simplu, stările pe care le pot avea şi motivele acestora. 

Înfometat, somnoros sau cu chef de joacă, fericit, trist sau furios, pentru fiecare dintre aceste stări câte o cărticică oferă motive, prin texte simple în limba engleză şi prin imagini deosebite, frumos colorate. De exemplu, I'm happy when it's time to play sau I feel sleepy when I've had my bath. Cât despre aspect, cărticelele sunt atât de divers colorate, încât se pot folosi cu succes şi în activităţile de învăţare a culorilor. De asemenea, pe lângă sentimentele enumerate mai sus, patru dintre cărţi sunt despre mândrie, timiditate, teamă şi curaj, teme întâlnite mai rar în activităţile despre stări pentru copiii mai mici. Le găsesc foarte utile, foarte plăcute şi dădătoare de idei pentru diverse activităţi de Early Learning.



Noi le-am cercetat, am numit culoarea şi starea despre care vorbeşte fiecare carte, am povestit pe imagini şi am spus numele animalelor frumos desenate. Întâmplarea a făcut să avem pe salteluţa noastră de joacă imagini cu anumite stări şi am folosit acest lucru pentru a repeta unele sentimentele prin expresia feţei. A fost foarte distractiv să încercăm să facem pe supăraţii când pe noi ne bufnea râsul. Mi-a plăcut mult că una dintre imaginile de pe salteluţă, a unui ursuleţ cu mămica lui, se regăsea ca idee în cărticica noastra Happy. La fel a studiat şi Mathias restul cărticelelor, în braţe la mami. Asta după ce din proprie iniţiativă s-a mai jucat cu ele pe post de cuburi şi le-a stivuit de câteva ori. Sper că v-a plăcut joaca noastră şi că v-am trezit interesul pentru aceste cărticele delicioase, pentru că imediat avem o surpriză pentru voi! Succes!



4 comentarii:

  1. Ce dragalase si utile sunt! Noi am folosit linguri de lemn pe care am desenat starile...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bună ideea cu lingurile de lemn. Eu mă gândisem să fac păpuşele pentru mânuit mai târziu, din linguri de lemn, cu feţe şi "hăinuţe". Spor la joacă vă doresc!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...