11 iunie 2013

Soare, trezeşte-te, a venit vara!

 
Este vară, este iunie şi este înnorat. Tocmai azi când ne propusesem să facem o activitate despre vară şi să ne jucăm în curte cu nisip, tocmai azi nu avem soare. A tunat, a fulgerat, au căzut şi câţiva stropi de ploaie. Aşa că ne-am schimbat activitatea, dar am păstrat tema: ne-am făcut noi un soare. Tehnica folosită este la fel cu cea de la oul ciufulit, deci avem experienţă în lipit şi presat pătrăţele de şerveţele. Pentru o astfel de activitate aveţi nevoie de autocolant transparent, şerveţele şi carton colorat pentru ramă. De data aceasta, noi am folosit pentru ramă hârtie galbenă autocolantă pentru a nu pune două straturi de lipici pe margine, unul fiind pentru raze, făcute din carton galben simplu.


Totul a decurs în ritmul bine cunoscut, adică presărăm, apăsăm, presărăm, apăsăm, mai adunăm şerveţele şi de pe covor, iar presărăm şi tot aşa. :) După ce rotundul din autocolant a fost acoperit în întregime de serveţele, am ajustat marginile, am lipit razele şi apoi am aplicat rama. Bineînţeles că am aşezat soarele exact acolo unde îi era locul, adică la fereastră, ca să ne lumineze priveliştea.




După somnul de după-amiază ne-am cocoţat şi la propriu şi la figurat pe cartea Hoinari prin Anotimpuri - Vara (Editura Casa) şi am mai cercetat-o şi azi puţin şi am mai descoperit câteva lucruri noi din toate câte sunt desenate acolo. Noi folosim aceste cărţi ca pe oricare alta cu imagini, adică numim lucruri, le căutăm pe fiecare pagină, le indicăm, poate doar gradul de dificultate diferă deoarece elementele nu sunt izolate, ci abundă în superbele ilustraţii. Dar este interesant că deja ştim locul multora dintre elemente şi le găsim uşor. Şi de fiecare dată învăţam altele noi. Când vom fi mai mari vom face poveşti pe baza imaginilor şi vom da în urmărire personajele acestor cărţi minunate.



Între timp s-a ivit şi soarele de după nori şi am ieşit afară la plimbare, să simţim miros de vară şi de iarbă udă. Pe marginea drumului ne-am întâlnit cu un melc mare şi frumos, pe care l-am întrerupt din drumul lui pentru a-l studia şi noi puţin. M-am mirat că nu s-a ascuns în cochilie când a fost atins, însă am încercat să nu-l supărăm prea mult. Am fost foarte încântaţi de o astfel de întâlnire. Aceasta a fost ziua noastră de azi, de vară...




2 comentarii:

  1. rotraut susanne berner ne place si noua foarte mult. Avem si puzzle cu iarna si un puzzle cu primavara, exact imaginile din carti.
    Planse de colorat gasesti aici:
    http://www.wimmlingen.de/
    Noi mai avem si alte carti depsre personajele din cele 4 carti, gen nunta domnului Cornel cu Otilia si altele.
    Iulia stie toate personajele si ai dreptate aceste carti lasa loc imaginatiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumim frumos pentru link, ce de minunăţii sunt acolo!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...