5 aprilie 2013

Prima mea rachetă :)

Cui nu-i plac baloanele? Nouă foarte mult. De ceva luni le folosim simplu, pe post de mingi uşoare, care zboară cum vor ele, mai ales afară unde ni le ia vântul. De curând am descoperit aici o activitate, pe cât de simplă, pe atât de interesantă şi am pus-o imediat în aplicare, fiind potrivită pentru vârsta noastră. Este vorba despre rachete din baloane, o idee năstruşnică, cu iz de experiment ştiinţific :) pentru copii micuţi, foarte productivă la capitolul hohote de râs şi îndemnuri de a o repeta.

Pentru această activitate aveţi nevoie de următoarele materiale: 

* baloane, cât mai multe şi mai colorate;
* un pai, noi am folosit unul decorat de petrecere;
* sfoară suficient de subţire pentru a încăpea prin pai;
* bandă adezivă sau scotch;
* foarfecă.

Se introduce paiul pe sfoară şi apoi se fixează ambele capete ale acesteia, fie de două scaune, fie de alte obiecte fixe de prin preajmă. Noi am întins sfoara de la calorifer, la tocul uşii ca să creăm o pantă de lansare a rachetei. Se umflă un balon şi se prinde cu bandă adezivă de pai. Nu înnodaţi capătul balonului, ci daţi-i drumu să zboare de la un capăt al sforii la celălalt. Cu cât este umflat mai mult, cu atât va zbura mai repede pe traiectoria sforii. 

Noi am preferat la un moment dat să ne facem arsenal de baloane umflate şi înnodate, ca să nu mai facem pauza prea mare între lansări, dar în cazul acesta folosiţi o foarfecă pentru a tăia nodul balonului la lansare. În prima variantă balonul poate fi refolosit, dar în cea de-a doua, cea cu foarfeca, e mai dificil de refolosit balonul tăiat. Această activitate merge făcută şi afară şi în interior. Dacă doriţi să variaţi, puteţi să prindeţi de balon, cu scotch, fâşii colorate de hârtie pentru a obţine o rachetă mai colorată şi mai veselă. Spor la treabă şi distracţie plăcută vă dorim!



 



4 comentarii:

  1. Drăguță racheta ta! Ți-a ieșit de minune, după mine!
    Weekend plăcut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc frumos Maria, şi tu ai un blog foarte frumos şi interesant. Îl voi vizita des. Şi tu să ai un weekend plăcut alături de cei dragi!

      Ștergere
  2. Ce interesant! Vom incerca si noi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este foarte distractiv pentru copilaşi şi nu numai :) Spor la treabă!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...