31 august 2013

Bye Bye Summer!

Vara aceasta a fost foarte frumoasă. Am făcut foarte multe lucruri noi şi ne-am bucurat din plin de toate câte a avut de oferit acest anotimp minunat. Anul trecut eram prea mici pentru toate acestea. Iar acum vrem să-i spunem La revedere verii aşa cum se cuvine, aducându-ne aminte despre primele noastre activităţi despre soare şi vară, despre cum am revăzut marea, cu alt interes şi alt entuziasm, despre joaca în nisip sau udatul pomişorilor fructiferi. Şi despre apă, nelipsita apă din aproape toate jocurile noastre de zi cu zi.






Azi am adunat melci, de pe gard, din copăcei, de prin iarbă. Am vrut să antrenăm degeţelele şi spiritul de observaţie pentru activităţile de toamnă care vor veni, când vom aduna castane, conuri sau frunze ruginii. I-am numit, i-am numărat, iar la un moment dat, la vederea unui melc tocmai bun de dezlipit de pe gard a venit şi noul cuvinţel Mecu! Vara viitoare cu siguranţă melcişorii nu vor mai părea aşa interesanţi, cel puţin nu pentru un simplu adunat într-un castronel. :)

 

Zilele trecute am făcut împreună un mic tablou despre vară, un colaj din pătrăţele de şerveţel, pentru a-l păstra ca amintire. Am încercat să surprindem ceea ce ne place nouă cel mai mult la acest anotimp. Mare, soare şi plimbare. :) Noi am mai folosit această tehnică pentru oul pascal şi pentru soarele de la începutul verii. Pentru cei mici este un bun exerciţiu de motricitate fină, prin culegerea bucăţelelor de serveţel sau hârtie creponată din bol, prin aplicarea şi presarea acestora pe autocolant. Am pus dreptunghiul de autocolant pe masă cu adezivul în sus (fixat cu scotch), iar de data aceasta i-am dezlipit folia protectoare doar pe o porţiune în partea de sus. Am aplicat mai întâi multe bucăţele de serveţel galben, până am umplut adezivul aflat la vedere. Apoi am dezlipit şi restul foliei protectoare şi am presărat bucăţele de şerveţel albastru. Bineînţeles că s-au mai şi amestecat puţin culorile, mai ales în farfurioare. Ba chiar am avut parte de o ploaie de confetti, pătrăţelele ajungând ca de obicei peste tot pe masă şi pe covor. Important este ca am cules, am presărat, am apăsat cu seriozitate până am umplut tot autocolantul. Mami a avut grijă să nu rămână nicio porţiune neacoperită şi să scuture surplusul de hârtiuţe. Apoi am printat şi decupat un vaporaş şi câteva păsărele şi le-am lipit peste şerveţele, fiecare la locul potrivit. La sfârşit i-am aplicat o margine din autocolant alb, iar rezultatul îl puteţi vedea mai jos sau în prima fotografie din acest articol. Sper că vă place cum ne-am luat noi La revedere de la vară. :)



Deşi hăinuţele de toamnă au trecut în linia întâi în dulap, îi promitem mării noastre dragi că o vom mai vizita până vara viitoare. :) De abia aşteptăm să ne bucurăm de darurile următoarelor anotimpuri, iarna fiind preferata mea. ;) Dar până atunci mai e. Sperăm că aţi avut o vară minunată şi vă dorim o toamnă rodnică şi plină de bucurii!

5 comentarii:

  1. Foarte frumos v-aţi luat la revedere. Eu speram că încă mai furăm ceva soare şi căldură şi mai putem face activităţi de vară, dar cred că degeaba visez. O să încerc şi eu ideea cu colajul, sper doar să nu ne prindem degeţelele:) căci s-ar putea să fimîncă prea mici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi pe noi ne-a luat vremea răcoroasă prin surprindere. Adică a fost nevoie de ceva muncă de lămurire că nu mai avem cum să alergăm în picioarele goale prin iarbă sau că nu se mai poate să ne jucăm cu apă în curte. Încercaţi colajul cu încredere, pentru că deşi nu pare, este simplu de făcut, mai ales că celor mici le place să împrăştie mărunţişuri. Cu îndrumarea mănuţelor la început, apoi singurei, copiii sub doi ani reuşesc să presare şi să preseze hârtiuţele pe adeziv foarte repede. Părintele completează lucrarea, dar e un bun exerciţiu pentru degete micuţe. Bineînţeles că se va lăsa cu pus de aspirator după aceea, dar arta cere sacrificii... :))) V-am descoperit blogul şi ne place mult. Vă dorim spor la joaca cu şerveţelele şi vă mai aşteptăm pe la noi!

      Ștergere
  2. Da, aceeaşi problemă cu apa o avem şi noi, mai ales că şi ea e fan picioare desculţe...ei ce-a mai tropăit prin apă toată vara. Încă se mai pune la groapa de nisip şi îmi spune necăjită "puuu", adică să îi dau păpuceii jos. Ne bucurăm că vă place micul nostru spaţiu virtual de joacă, putem spune şi noi că sentimentul e reciproc. Spor la joacă şi vouă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumim frumos. Da, grea treaba asta cu păstratul papuceilor în picioare. :) Toate cele bune vă dorim şi o toamnă minunată!

      Ștergere
    2. Am încercat să las un comment la voi pe blog dar nu a funcţionat. Îmi cere un cod de verificare dar căsuţa în care se introduce nu se vede pentru că fereastra respectivă nu se deschide în întregime. Nu merge nici cu scroll, nici cu mărirea paginii. Poate verificaţi.

      V-aţi jucat foarte frumos. Mulţumim pentru menţionare. Minunată ideea cu frunzele. Numai bine şi spor la joacă!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...